تاریخ : يکشنبه 1 بهمن 1402

اجرای پویش ملی غربالگری دیابت و فشارخون بالا برای ارتقای برنامه سلامت خانواده سال 1402

به گزارش روابط عمومی ،بیمارستان امیرالمومنین همگام با سراسر کشور نسبت به اجرای این پویش براساس چارچوب دستورالعمل های ابلاغی ازسوی وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی از 20آبان لغایت 30دی اقدام نموده است.
یکی از مهمترین نمادهای پیشرفت هر کشوری ،بهبود شاخص های مربوط به سلامت است که بهترین و منطقی ترین راه ارتقاء سطح سلامت، پیشگیری از بیماری است که در سه سطح انجام می شود . موثرترین و کم هزینه ترین پیشگیری که در سطح اول اتفاق می افتد  که طی آن آحاد جامعه با داشتن سبک زندگی مروج سلامت و با تاکید به تغذیه سالم ،ورزش و فعالیت کافی ،آرامش فکری از ابتلا به بیماری در امان می مانند .پیشگیری در سطح دوم در زمانی است که روند بیماری و ناتوانی و آسیب به موقع  تشخیص داده شده و با اقدامات مناسب بتوان روند آن را کند کرد .در پیشگیری سطح سوم که سخت تر و پرهزینه تر است تلاش می شود تا بیماری ناتوانی و عوارض کمتری برجای بگذارد.هدف اصلی از اجرای این پویش غربالگری و شناسایی بیماران و به دنبال آن ارائه خدمات پزشکی و مرقبتی به این افراد جهت کنترل و پیشگیری از بروز عوارض آن است که در درجه بالا اهمیت  قرار دارد و نیز افزایش  سطح آگاهی افراد جامعه از اهداف اختصاصی این پویش محسوب می شود.

بیمارستان امیرالمومنین (ع) همگام با سراسر کشور نسبت به اجرای این پویش براساس چارچوب دستورالعمل های  ابلاغی ازسوی وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی از 20آبان لغایت 30دی  اقدام به غربالگری 510نفر همکاران ،همراهان و مراجعین نموده  و طی آن تمامی افراد دیابتی و مبتلا به پرفشاری خون که از بیماری خود بی اطلاع بودند ویا افراد مشکوک به این دو بیماری پس از غربالگری جهت پیگیری درمان ویا تشخیص قطعی به مراکز جامع خدمات سلامت ارجاع داده شدندتا مطابق با پرونده سلامت تشکیل شده برای افراد شرکت کننده در پویش ، تحت درمان قرار گرفته و توسط مراقبین سلامت وضعیت سلامتی این افراد  رصد گردد.
علاوه براندازه گیری قند خون و فشار خون افراد شرکت کننده در پویش ،واحد آموزش سلامت بیمارستان امیرالمومنین با ارائه پمفلت های آموزشی و نیز با آموزش های فردی و گروهی اقدام به آگاه سازی افراد جهت پیشگیری از این دو بیماری با رعایت سبک زندگی سالم شامل :تغذیه سالم ، اهمیت ورزش و آشنایی با علائم بیماری دیابت و پرفشاری خون نمود.

• در يکشنبه 1 بهمن 1402